Verslag 14-2-2024

Een avond waar we lang naar uitgekeken hebben! De avond van de clubwedstrijd! Negen films hebben we voorgelegd aan drie juryleden. Dat waren Rik Kapoen, Arie Heerkens (Toverlint) en Ronald van Amstel (RVSL). Allemaal Nova gecertificeerde juryleden.

Het was lang geleden dat onze club meedeed. De aanleiding om mee te doen van eigenlijk de film over molen ‘De Hoop’ in Zoetermeer, gefilmd door Wim, Arthur en Jan, onder de bezielende leiding van John. Die film was best leuk geworden, dus we dachten: we doen weer eens mee! Maar om nou maar met één film mee te doen….

We hebben nog eens goed gekeken, wat we het afgelopen jaar voor fraais hebben geproduceerd met zijn allen. En we vonden nog acht films, die een groter publiek verdienden.

De films zijn opgestuurd naar de juryleden, die er thuis in alle rust naar hebben kunnen kijken. En ongetwijfeld hebben ze onderling ook nog overleg gehad.

En jongstleden woensdag was het dan zo ver! Nadat de voorzitter de avond had geopend en de gasten welkom had geheten werden alle films afgespeeld. De kortste eerst. Na elke film nam steeds één der juryleden het woord om het juryrapport voor te lezen. Dan de tweede film, enzovoorts. De punten werden nog niet verklapt.

Na de pauze hadden we nog twee films te gaan. En toen werden de nominaties bekend gemaakt. Als een film meer dan 210 punten heeft, dus gemiddeld 70 van elk jurylid), mag de film ingezonden worden voor het regionale film festival van ZH’12. Van de negen films die meededen hebben er vier een nominatie gehad! Een ongekend succes!

In onderstaand lijstje staan alle films afgebeeld, in rangvolgorde. De film over de molen, waarmee het meedoen begonnen is, is als eerste geëindigd. Hartelijk gefeliciteerd, Wim, Arthur, John en Jan. Maar ook Hans, Wim B. en Rob, van harte gefeliciteerd. De punten lagen zeer dicht bij elkaar.

De uitslag, van hoog naar laag.
De winnaars van de clubwedstrijd 2024. John ontbreekt helaas op de foto
De makers van de winnende film. John ontbreekt helaas op de foto. Tweede van links is juryvoorzitter Rik Kapoen
Hans van Woerkom behaalde de 2e prijs
Hans van Woerkom behaalde de 2e prijs
Wim Beij behaalde de 3e prijs.
Wim Beij is blij! Hij behaalde de 3e prijs.
Rob A. laat trots zijn nominatie zien. Hij had de vierde prijs.

Het juryrapport over ‘Molen De Hoop’ is die avond opgenomen. Met een smartphone, op enige afstand. Correctie was dus nodig. Hier kun je het nog eens terugluisteren.

Het juryapport van Molen de Hoop, opgelezen door Rik Kapoen, voorzitter van de jury.

Als je de film over de molen nog eens wilt zien, kan dat hieronder!

1 gedachte over “Verslag 14-2-2024”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven