Infopagina

Filmgroep Zoetermeer is een filmclub voor Zoetermeer en omgeving. Filmgroep Zoetermeer is in 1972 opgericht als Smalfilmklub Zoetermeer met als doel met elkaar leuke films maken. In al die jaren is er veel veranderd. Het filmen met video werd steeds populairder en het enthousiasme bleef.
Met de komst van video is de naam veranderd in Film- en Video Club Zoetermeer. In 2012 is gekozen voor een nieuwe naam: Filmgroep Zoetermeer. De leden hebben het filmen als hobby en willen bij de club op een leuke, gezellige en ontspannen manier, met hun videocamera, DSLR camera, smartphone of drone, bezig zijn met hun hobby. Zij willen de kwaliteit van hun films daardoor verhogen.

Wat biedt Filmgroep Zoetermeer?

  • Ondersteuning en advies voor de volgende software pakketten: Final Cut Pro (Apple) Magix (Windows) Pinnacle (Windows).
  • Er zijn ook clubleden met kennis over Motion, DaVinci Resolve, GarageBand en Logic
  • Het bekijken en het bespreken van elkaars werk.
  • Clubavonden waar onderwerpen worden behandeld zoals de belichting, camera, geluidstechniek, green screen, opnametechnieken en video effecten. Instructief en leerzaam.
  • Presentaties door deskundigen.
  • Opdrachtfilms maken zoals documentaires en speelfilms. In het bijzonder worden de “1-minuut” films iedere keer als een leuke uitdaging gezien.
  • Het incidenteel registreren van evenementen, bijvoorbeeld muziekuitvoeringen en musicals

Clubavonden zijn er elke woensdagavond. Leren van elkaar staat voorop. Het lidmaatschap bedraagt €90 per jaar. Je bent dan tevens lid van de Nova, de Nederlandse Vereniging van Video Amateurs.

Interesse? Een e-mail naar de secretaris is voldoende

Filmgroep Zoetermeer is aangesloten bij de Nova, een overkoepelend orgaan van amateurvideoclubs in Nederland. Wij zitten bij Nova ZH’12. 

Daar kun je ook zien, welke filmclubs er nog meer in deze regio zijn.

Scroll naar boven