DaVinci Resolve is een krachtig audiobewerkingspakket dat onderdeel uitmaakt van het uitgebreide DaVinci Resolve videobewerkingsplatform. Het biedt een breed scala aan geavanceerde tools voor audiobewerking, waaronder equalizers, compressors, ruisonderdrukking en nog veel meer. Met DaVinci Resolve kunnen gebruikers professionele audioprojecten maken en bewerken met een hoge mate van nauwkeurigheid en controle.

Wat betreft prijs heeft DaVinci Resolve een gratis versie die een uitgebreide reeks functies biedt, inclusief audiobewerking. Voor meer geavanceerde functies is er ook een betaalde versie, DaVinci Resolve Studio, die beschikbaar is voor aankoop voor ongeveer $ 299.

Systeemeisen voor DaVinci Resolve kunnen variëren afhankelijk van de versie en het platform, maar over het algemeen heeft het programma moderne hardware nodig met voldoende rekenkracht en grafische mogelijkheden voor het soepel verwerken van audio- en videobestanden. Een MacMini met M1 processor is prima geschikt.

DaVinci Resolve kun je gratis downloaden en gebruiken. Speel er eens mee! Het is beschikbaar voor de besturingssystemen Windows, Linux en MacOS.
Als je het wilt downloaden moet je je wel eerst even registreren.

De volgorde van NODES in de ‘FUSION’ pagina van DaVinci Resolve

De FUSION pagina van DVR is zonder twijfel de meest interessante optie van dit programma. Het werkt met zogenaamde ‘nodes’, kleine ‘blokjes’ die ‘iets’ doen. De volgorde waarin je die NODES zet is echter heel belangrijk. In deze tutorial legt Casey Faris uit hoe dit werk.

Een duidelijke uitleg over het gebruik van Nodes in DaVinci Resolve

Object Tracking in DaVinci Resolve

Het volgen van een Object met de Fusion module, zoals John dat pas heeft laten zien.

Een leuke beginners tutorial over de ‘Fusion’ module van DVD

Een ‘complete’ beginners tutorial voor DaVinci Resolve

Scroll naar boven