Audacity is een veelgebruikt en gratis audiobewerkingsprogramma dat beschikbaar is voor Windows, macOS en Linux. Het biedt een breed scala aan functies voor het opnemen, bewerken en mixen van geluid, waardoor het ideaal is voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Met Audacity kun je geluiden knippen, kopiëren, plakken, en effecten toepassen zoals echo, galm, en ruisonderdrukking.

Wat betreft prijs is Audacity volledig gratis en open-source, waardoor het toegankelijk is voor iedereen.

Systeemeisen voor Audacity zijn over het algemeen vrij laag. Het programma vereist minimaal Windows 7, macOS 10.7 of een vergelijkbaar Linux-besturingssysteem. Wat betreft hardware heeft Audacity minimaal een 1 GHz processor en 512 MB RAM nodig. Echter, voor optimale prestaties bij het bewerken van complexe audioprojecten worden krachtigere specificaties aanbevolen.

Audio opknappen met Audacity

Er kan heel veel met Audacity!

Audacity handleiding in het Nederlands

Hieronder een bijna 5 jaar oude, maar zeer complete Nederlandstalige handleiding voor Audacity. Er zullen in de tussentijd best wat functies zijn toegevoegd of veranderd, maar als je het programma helemaal nog niet kent, is dit een zeer goede start. Lees het HIER.

Engelstalige tutorial voor beginners

Een niet al te lange tutorial voor beginners in het Engels.

Vier Nederlandse tutorials voor beginners

Is Engels niet je taal? Dan heb ik hieronder een Afspeellijst met vier tutorials voor beginners, in het Nederlands!

Scroll naar boven