Speakline

Speakline is een klein programma voor een Apple computer, wat een tekstbestand om kan zetten in een audio bestand. Je kunt hierbij kiezen welke stem je wilt gebruiken.

Het is ideaal om te testen of je voice-over tekst goed loopt, en of je iets over het hoofd hebt gezien. Als je een tekst hoort, dan is dit toch anders dan wanneer je het leest. Je kunt deze ‘kladversie’ onder je film zetten. Als je tekst helemaal goed is, kun je het altijd nog zelf inspreken, of in laten spreken, als je je eigen stem niet zo geschikt vindt.

Deze gloednieuwe versie is vanaf de basis herschreven om voort te bouwen op een nieuwe en moderne basis. De vorige oudere spraak-engine is vervangen door zijn moderne tegenhanger die gebruik maakt van de nieuwste frameworks van Apple. Met deze nieuwe technologie breidt SpeakLine zich uit naar nieuwe platforms en is nu ook beschikbaar op iPhone, iPad en Vision Pro!

 • Opnieuw ontworpen interface met alle steminstellingen in de zijbalk
 • Nieuwe spraakengine, aangedreven door de moderne frameworks van Apple
 • Nieuwe steminstellingen, inclusief stemhoogte
 • Bij het exporteren van audiobestanden worden nu .CAF-bestanden gegenereerd
  Als je problemen ondervindt of functieverzoeken hebt, stuur me dan een bericht via: pxlwaves.com/support
  *SpeakLine vereist nu macOS Sonoma 14.0. Voor meer informatie bezoek:
  pxlwaves.com/support/speakline
  Versie 5.0 • 1,5 MB

De bovenste alinea van deze pagina heb ik op laten lezen door Ellen, een Vlaamse stem. Dat klinkt dan zo:

Bij de vorige versie kon je kiezen voor opslag als .wav bestand of als .mp3.
Bij deze nieuwe versie heb ik deze optie helaas niet kunnen ontdekken: het audiobestand wordt opgeslagen als .caf bestand. En dát kan ik nou net niet uploaden in deze WordPress site. Met Ocen audio heb ik het omgezet naar .wav. Een mail naar de ontwikkelaar is onderweg.

Scroll naar boven