FILMZAAL

Op deze pagina een aantal films van leden van Filmgroep Zoetermeer, die op YouTube of Vimeo te zien zijn. Deze pagina wordt regelmatig uitgebreid. Tutorials zul je hier niet vinden, die staan op de pagina met tips over de diverse software pakketten. De volgorde van de films is willekeurig, maar de nieuwste aanwinsten staan in principe steeds bovenaan.

Het culturele evenement ‘De Verbeelding’ in Pijnacker is een jaarlijks terugkerend festival dat de diversiteit en creativiteit van de lokale gemeenschap viert. Het evenement biedt een breed scala aan activiteiten en optredens die kunst, cultuur en samenleving samenbrengen.
Zeer geschikte onderwerpen om te filmen dus. Hier een filmpje van Leo.

Onderstaand filmpje is gemaakt door Jan dB. In het kader van Veteranendag 2024. Jan hoorde vanuit zijn hobbykamer ineens buiten een doedelzak spelen. Dus gauw de Osmo Pocket gepakt, en gekeken wat er aan de hand was. Er zou een stoet van oude legervoertuigen door de Slootdreef komen. En die kwamen ook. 4,5 minuut

De layout van deze titel is afgekeken van de website https://www.veteranendag.nl

Een portret van Han Geijp , alsmede een vooraankondiging van de komende beeldenexpositie. Han Geijp is al heel wat jaren voor De Verbeelding actief als fotograaf en ook een verdienstelijke kunstenaar. Een film van clublid Leo S.

Portret van Hans Geijp

Hieronder een recent filmpje van clublid Leo S. Het gaat over het opzetten van een bouwkraan bij een nieuwbouw project in Pijnacker, Casa Vita.

Leo is bezig om het programma Keynote te verkennen. Keynote is de Apple tegenhanger van PowerPoint. Je kunt hier ook animaties mee maken. Leo heeft onderstaande twee filmpjes er mee gemaakt! Hopelijk inspireert het de andere leden om ook zo iets te maken!

Nog een ander ontwerpje van Leo.
Een intro van Leo, gemaakt in Keynote
Het zogenaamde ‘poster frame’ van dit filmpje
Nog een idee voor een intro, gemaakt door Jan
Een filmpje over schaatsen op de Nieuwe Driemanspolder (N3MP)
Boerderijen in en om Zoetermeer
Een tochtje op een vlot over een Poolse rivier
Een film van Leo Scheen over De Vliegermolen in Voorburg

Onderstaand filmpje was een clubopdracht. Ons clublid Jacques stelde het filmmateriaal ter beschikking. Daar moesten (liefst) alle clubleden een eigen montage van maken, zonder daar zelf gefilmd materiaal aan toe te voegen. Aangezien het over een Duits kasteel ging, heeft de maker van deze montage, Jan de Bloois, een Duitse voice-over gebruikt, namelijk ‘Petra’, een Duitse stem uit zijn computer.

Wasserschloss Lembeck
Traditionele dodenherdenking in het Wilhelminapark op 4 mei 2014. Een film van de oprichter van de club, Gerrit
Een film van Jacques van Herten. Fantasy Fest 2020, in de Broodfabriek in Rijswijk
Nogmaals Kasteel Lembeck, maar nu de montage van Hans van Woerkom
75 jaar D-Day in Normandië door Willem Koelewijn

In 2010 wonnen we goud op het Nova Film Festival in Terneuzen, met een film van Mienenke Meij, nu voorzitter van de H.A.F. Rob Kleijn maakte deze impressie.

Een impressie van ex-lid Rob Kleijn.

Nu we het toch over de film ‘Vlaardingervaart’ hebben: hier is de hele film te bekijken, op het kanaal van John.

Vlaardingervaart, een top-prestatie van onze clubleden. Goed voor Goud!!!
John Sterk filmde dit op 4 februari 2024 tijdens Gluren bij de Buren.
Een film van Theo Loomans
Een film van Willem Koelewijn
Een film van Wim Dijkman
Scroll naar boven