Verslag 31-1-2024

Jan opende de avond en heette iedereen welkom. De opkomst was goed. Hans was gelukkig weer terug, na een aantal weken in de lappenmand door een longontsteking.
Arthur had zich via een mail naar mij afgemeld i.v.m. een virus. Welk virus weet ik niet.

Er werd even gesproken over de voorgang over de 1-minuut en 5-minuten filmpjes. Hierna gaf John Sterk een demonstratie van een zeer mooie 3-assige gimbel. Deze heeft zeer veel mogelijkheden, te veel om hier allemaal op te noemen. De gimbel kan een camera aan tot 400 gram. De accu gaat 18 uur mee, en kan zelfs gebruikt worden om de smartphone op te laden.

John geeft een demo met de Hohem iSteady M6 Smartphone Gimbal Kit

Hier de link naar een kort filmpje over deze gimbal op YouTube.

Op het YouTube kanaal van de fabrikant zag ik dit filmpje:

Deze gimbal is o.a. te koop bij CameraNu voor € 239,95.

Er zijn natuurlijk meer firma’s die een gimbal maken. Maar welke is nou de beste? In onderstaand filmpje worden drie populaire gimbals besproken:
Hohem iSteady M6, de Zhiyun Smooth 5 5S en de DJI Osmo Mobile 6.
Trek zelf je conclusie!

https://youtu.be/Rv3JRA3Am0I?si=lRAbE1xIPsLfzLoV

Hierna gaat John de draadloze microfoon testen, die Willem zeer goedkoop via een niet nader te noemen Chinees postorder bedrijf heeft gekocht. Na de juiste instellingen op de microfoon zelf en in de Blackmagic Camera App kreeg John hem aan de praat. Het geluid en de gevoeligheid vielen niet tegen. Hier een foto van de test.

John en Wim testen de draadloze microfoon

Het was ook een avond om je montage problemen te bespreken met iemand die hetzelfde programma gebruikt. Jan hielp Jos met enkele Final Cut zaken, en Tine en Theo zaten gebogen over Pinnace.

Tine en Theo bogen zich over Pinnacle op de laptop van één van hen.
Tine en Theo bogen zich over Pinnacle

Dit soort avonden zijn altijd heel gezellig, en de avond vliegt om. Jan bedankte iedereen voor zijn of haar komst en sloot de avond. En later ook de deur. Tot de volgende keer.

Jan de Bloois.

Scroll naar boven