Verslag 4 oktober 2023

Afwezig: Leo, Cees, John Riegen, Wim Dijkman, Willem en Jos.

De voorzitter opende de avond.

Eindelijk hebben we kunnen zien hoe Rob zijn artistieke video’s maakte.
Als voorbeeld had Rob een video over de Jardin de Silence. Rob maakt gebruik van foto’s die hij ‘uitknipt’ door middel van een masker of met Fotoshop. Met een schaduw er achter laat hij de beelden bewegen op de maat van de muziek. Hierbij maakt hij gebruik van Beatmark. Alleen geschikt voor Final Cut Pro.

Rob laat ook nog Art Centre Delft, Abdij van Clunny (die qua oppervlakte groter was dan de Sint Pieter in Rome, helaas in het verleden verwoest en geplunderd) en In de plaats Tournus Abdij Saint Philibert.
Stuk voor stuk goede producties.

Wouter vroeg wat de achterliggende gedachte is bij het maken van dit soort video’s. ‘Alleen maar artistiek’, reageerde Rob. Dit alles is een goed idee om de leden een opdracht te geven om zelf zo’n artistieke video te maken. Deze kunnen dan worden vertoond op 13 december.
Er waren nog vragen hoe Rob toch aan die goede muziek komt. Gewoon zoeken op YouTube!

Vervolgens laat Jan in een paar minuten zien wat hij heeft opgenomen op vliegveld Lelystad. Een echte Grumman Tracker. Een gevechtsvliegtuig uit de jaren 60. De vleugels kunnen worden op- en uitgevouwen worden. Hieronder kun je het filmpje nog eens bekijken.

In de pauze gaf Wouter een korte uitleg van zijn nieuwste aanwinst. Een drone en wel de DJI Mini 4. Compleet met afstandsbediening met beeldscherm.

We hervatten de avond met een korte video van de productie groep Two Steps From Hell. Zij maken muziek die zondermeer toepasbaar is bij video’s.

Home

Tot slot geeft John Sterk nog een presentatie en uitleg over de regels voor een cameraman en een editor. 

Ton sloot de avond af, bedankte iedereen en wenste een prettige avond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven