Verslag 10 april 2024

De avond wordt gevuld met films en discussie.

1) Willem heeft gewerkt aan zijn film over de manege en het beslaan van de hoeven van het paard.

Feedback : De film toont aan dat muziek die later is toegevoegd vrijwel nergens nodig is. De live geluiden zijn ruim voldoende en de muziek leidt alleen maar af.
De beelden zijn mooi en tonen het vak van de hoefsmid. De close ups in de film zijn prima in de film gemonteerd.
Willem gaat de muziek verwijderen en volgende week wordt de film in gewijzigde vorm vertoond.

2) Jan vertoont een film die hij maakte in Gorges du Verdon. Op de film zien we o.a. John die samen met Jan gevaarlijke capriolen uithaalt als ze richting het riviertje afzakken.

Feedback : Kort de stukken vanuit de auto die de heuvels beklimt wat in.
De muziek is weliswaar vrolijk maar erg Amerikaans en de match met de beelden in dit deel van Frankrijk ontstaat zo niet.

3) Rob vertoont meerdere films.
De eerste is gemaakt in Cordoba van de beroemde moskee-kathedraal.
De tweede komt uit het Franse Bourges
De derde gaat over de kerk/kathedraal in het Franse Cluny
De vierde film (op verzoek) is in Zoetermeer gemaakt van de Street Art in het v/h Hopman gebouw langs de A12. .

Feedback : Superlatieven schieten tekort. De manier van filmen en monteren is apart en kunstzinnig. De muziek is dat eveneens. Tijdens de discussie zijn we het erover eens dat dit soort films meer verdienen dan een vertoning op de club en ergens weggestopt op You-Tube.
Voorts vinden we de montage van beelden en muziek geweldig. Rob gebruikt het programma Beat Mark 2 wat automatisch markers zet zodat beeld en muziek zich aan elkaar aanpassen. Binnenkort zal hij een demonstratie van dit programma verzorgen.

4) Wim vertoont zijn film ‘Murals in Heerlen’.
Verder zien we zijn productie ‘Art in Denim van Ian Berry in Museum Rijswijk.

Feedback : Op deze films zijn dezelfde superlatieven aan de orde als op de films van Rob (zie 3) . Beide collega-filmers werken dan ook regelmatig samen en ontwikkelen alles in eigen beheer.

Niet alleen de clubleden hebben feedback gegeven op de film ‘Art in Denim’ van Ian Berry, maar ook genoemde artiest wiens werk door Wim en zijn vrouw is vastgelegd, heeft zijn waardering voor de film aan Wim uitgesproken. 

5) Hans vW vertoont een film die hij maakte vanuit een raam van zijn hotelkamer.
De film laat zien hoe één medewerkster met een tractor en aangekoppelde hulpmiddelen gras verwerkt tot balen.

Feedback : De automatisering bij dit soort werk heeft geleid tot een belangrijke reductie van de factor arbeid. Vroeger deden groepen mensen dit werk met de hand en was de klus buitengewoon arbeidsintensief.
De beelden en het geluid zijn dik in orde.

6) We krijgen nog beelden te zien van de werkzaamheden aan de fietsbrug over de A12 nabij Station Oost.

7) John R. zal een foto ontvangen waarop de clubleden anno nu te zien zijn. Een aandenken aan zijn lange jaren als lid van onze club.

8) Jan is vanaf morgen met vakantie en zal 2 maanden niet op de club verschijnen. Tine zal gedurende die periode de verslagen publiceren en anderen zullen de presentatie op de clubavonden verzorgen .

9) A.s. woensdag is John S. weer aanwezig en kunnen we concreter toewerken naar afspraken voor toekomstige activiteiten.

Verslag door Arthur, geverifieerd door alle betrokkenen.

Scroll naar boven