Verslag 19 juni 2024

Aanwezig : Tine, Ton, Leo, Jan, Wim B, Rob, Dick, Hans IJ, Theo, John, Willem, Arthur

Verhinderd : Kees

Ziek : Hans vW

Vakantie : Jos, Wim D

Na de opening presenteert Ton enige opnamen, gemaakt bij Kunstgarage Franx in de Dorpsstraat.

Vandaag bezochten Arthur en hij de expositie van één van de kunstenaars, Louise te Poele.

afbeelding van de website van Louise te Poele

Zij creëert kleurrijke en surrealistische beelden en werkt met natuurlijke materialen. Zij wil, zoals ze vertelde aan de bezoekers, een troostende en helende versie van de wereld tonen.
Louise is graag bereid met ons team samen te werken zodat wij een portret van haar en haar werk kunnen maken. Ton en Arthur zijn ervan overtuigd dat Louise ons een boeiend beeld kan geven over haarzelf als kunstenares.
Onze bedoeling is meerdere kunstenaars te portretteren en naar we vernamen is dat zeker een optie.

Uit de discussie komt naar voren dat we teams van twee filmers kunnen samenstellen die, voorzien met een gestandaardiseerde vragenlijst, de kunstenaars met hun creaties laten vertellen over hun ideeën vooraf, het maakproces, etc.

Derhalve zullen wij een vragenlijst moeten ontwikkelen.
Verder moeten we inventariseren wie bereid is om deel te nemen aan dit grotere project. AKTIE

Inmiddels heeft Jan hier actie op ondernomen, en heeft met behulp van ChatGPT een vragenlijst gemaakt. Hieronder kun je die zien. Graag jullie reactie op de bruikbaarheid van deze vragenlijst.

Ton heeft ook deelgenomen aan wandelingen zoals die worden aangekondigd in het Streekblad. Tijdens die wandelingen, onder leiding van een ervaren gids, maak je op een andere manier kennis met Zoetermeer.
Het filmen waard. Wie heeft tijd en zin? Raadpleeg het Streekblad en maak een mooie film!

Voorts lijkt het een goed idee om een, zoals RVSL liet zien, een 1-minuut filmpje te maken over onze groep en dat op de website te plaatsen. Bezoekers kunnen dan van ons een beeld krijgen.

Green Screen

Het door Nettie vW gemaakte groene doek is op maat. We gaan meteen aan de slag.

Het groene doek wordt opgehangen
Het groene doek wordt opgehangen

Leo heeft een set filmlampen met statief aan de club gedoneerd waarvoor onze dank!

John leidt de greenscreen activiteiten en instrueert filmers en acteur. De bedoeling wordt dat de acteur in het beeldscherm van een laptop verschijnt en de persoon die de laptop bedient wijst op fouten. Hierbij verschijnt zijn hand die door het beeldscherm heen op een aantal toetsen drukt om aan te geven hoe te handelen.

Nadat de beelden zijn opgenomen geeft John een presentatie op scherm hoe de montage kan worden gemaakt met gebruik van effecten zoals Draw Mask en Keyer en drie layers op de tijdlijn.

Dit is een shot uit de greenscreen filmopname.
Helpdeskmedewerker Arthur help echt goed mee!

Feedback : Tijdens de discussie blijkt dat het onthouden van het gebodene wel wat vragen oproept. Het simpelweg onthouden is niet iedereen gegeven en sommige leden werken met Pinnacle of Magix. Het is niet bekend of deze programma’s met maskers kunnen werken.

John oppert om tijdens een of meerdere praktijkmomenten, op een andere lokatie, door gezamenlijk oefenen ons de stof eigen te maken. Het is niet de bedoeling dat je “het kunstje nadoet” maar begrijpt wat het gevolg is van je handelen en in staat bent om bij problemen a.h.w. storing-analytisch te werk te kunnen gaan. AKTIE

Jan heeft een e-book gemaakt over het gebruik van maskers, “Maskers in een pan”. Kan in de boekstore worden aangeschaft voor 49ct. Speciaal voor deze oefening heeft Jan een meer algemene handleiding (in pdf-formaat) geschreven, die je gratis kunt downloaden van deze site. Zie hier onder.

Hieronder de uitwerking van het geheel door Jan.
Het clipje duurt maar 18 seconden. (wij hebben een zeer tijdrovende hobby)

Wim vraagt feedback op zijn film over het werk van kunstschilder Ben Viegers.

Film 1 is een productie met muziek maar zonder Voice over en film 2 is dezelfde film maar met muziek en mét Voice over.
Film 2 wordt unaniem gekozen als beste product.
De film is trouwens prachtig gemonteerd en voorzien van prima muziek.

++++

N.b.
Volgende week woensdag (26/6) tussen 13.30 en 15.00 uur zal Jan bij InZet assisteren tijdens een workshop waarbij het gebruik van de beamer noodzakelijk is. Bij voorbaat danken wij hem hiervoor.

Voor de a.s. laatste clubavond vóór de vakantie hebben Wim en Rob zich afgemeld wegens vakantie.
Arthur viert volgende week de verjaardag van een kleindochter en hoopt op tijd te zijn.

Wij wensen Hans vW alle beterschap en hopen hem na de vakantie of eerder weer terug te zien!

Voor de goede orde : de green screen filmers worden gevraagd de opnamen per WeTransfer naar alle leden toe te sturen. Tevens is door Jan een geluidsopname gebruikt die mogelijk ook goed bruikbaar is. Jan heeft die inmiddels naar iedereen verstuurd, alsmede een bruikbare achtergrondfoto van een willekeurig helpdesk kantoor.

Scroll naar boven