Verslag 13 maart 2024

Opgetekend door Arthur H.

Na de opening door onze voorzitter om 20:00 en een inleidend praatje neemt Ton het woord. Hij heeft drie ideeën voor korte filmpjes, die zicht afspelen in een café.
De lokatie was niet erg moeilijk te zoeken… onze buren!
Een aantal leden stelt zich beschikbaar om in deze filmpjes mee te doen: Willem moet een mooie barkeeper kunnen zijn, Hans IJ en Hans v W stellen zich als acteur beschikbaar. We gebruiken in ieder geval twee camera’s die worden bediend door Leo en Ton. Tine , Theo en Arthur doen ook mee en zijn beschikbaar voor meerdere functies. Zoals gebruikelijk is John S. de regisseur Ton werkt e.e.a. uit en we komen er op terug.

We hebben een discussie over het gebruik van de voice-over en de frequenties die daarbij een rol spelen. Als je de frequenties van je stem (is bij iedereen anders) wegfiltert uit de muziek, dan wordt de stem nóg beter verstaanbaar. Arthur heeft per email een artikel over het gebruik van Voice over rondgestuurd. De technische details worden in het kort aangeroerd door Ton. John S laat een demo zien uit de FCP X app. Maar er zijn meer mogelijkheden (o.a. inspreken in GarageBand of Logic Pro) waar we wellicht in later stadium op terug komen.

Jan laat een voorbeeld zien hoe we een geluidscabine kunnen maken met eenvoudige materialen. Hier het filmpje wat Jan liet zien.

De daaropvolgende oefeningen met gebruikmaking van Teleprompter – een scrollende autocue – doen we in later stadium over. De techniek liet ons helaas even in de steek maar dit wordt opgelost.

afbeelding van een doos met schuimplastic en een microfoon
Verhuisdoos met microfoon (Zoom H2).

Theo heeft twee stukjes film ingekort om alleen de stukjes met Voice Over te laten horen. De resultaten zijn naar behoren. Theo heeft de tekst gewoon thuis zonder verdere hulpmiddelen ingesproken. Theo kreeg complimenten over de inhoud van de tekst, maar ook over de verstaanbaarheid, en de juiste mix met de gebruikte muziek.

Hierna was er een filmpje van Wim B. Wim B heeft een 1-minuut filmpje gemonteerd over het vervangen van kozijnen en beglazing… We dachten even dat de sterke wind een aan de kraan hangend raamwerk de lucht in zou slingeren…

Leo vertoont een 1e concept van zijn film die hij maakte tijdens de laatste vakantie op het eiland Lanzarote. Lanzarote is het oostelijkste bewoonde eiland van de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan, circa 115 kilometer van de kust van Marokko. Deze Afrikaanse eilanden zijn onderdeel van Spanje en daarmee van de Europese Unie. De film van Leo ging o.a. over César Manrique, een landschapsarchitect. Dit eiland is Leo’s favoriete plekje….

Scroll naar boven