Filmgroep Zoetermeer

Filmgroep Zoetermeer is een filmclub voor Zoetermeer en omgeving. Filmgroep Zoetermeer is in 1972 opgericht als Smalfilmklub Zoetermeer met als doel met elkaar leuke films maken. In al die jaren is er veel veranderd. Het filmen met video werd steeds populairder en het enthousiasme bleef. In 2012 is gekozen voor een nieuwe naam: Filmgroep Zoetermeer. De leden hebben het filmen als hobby en willen bij de club op een leuke, gezellige en ontspannen manier, met hun videocamera, DSLR camera of smartphone, bezig zijn met hun hobby en de kwaliteit van hun films daardoor verhogen.

Wat biedt Filmgroep Zoetermeer?

  • Ondersteuning en advies voor de volgende software pakketten: Final Cut Pro (Apple) Magix (Windows) Pinnacle (Windows).
  • Het bekijken en het bespreken van elkaars werk.
  • Clubavonden waar onderwerpen worden behandeld zoals de belichting, camera, geluidstechniek, green screen, opnametechnieken en video effecten. Instructief en leerzaam.
  • Presentaties door deskundigen.
  • Opdrachtfilms maken zoals documentaires en speelfilms. In het bijzonder worden de “1-minuut” films iedere keer als een leuke uitdaging gezien.
  • Het incidenteel registreren van evenementen.

Clubavonden zijn er elke woensdagavond. Leren van elkaar staat voorop.

Interesse? Een e-mail naar de secretaris is voldoende

O ja, Filmgroep Zoetermeer is aangesloten bij de Nova, een overkoepelend orgaan van amateurvideoclubs in Nederland. Wij zitten bij Nova ZH’12. 

Daar kun je ook zien, welke filmclubs er nog meer in deze regio zijn.

Adres: Dienstencentrum “Segwaert”, Recreatiezaal Petuniatuin 7A (Ingang Parkdreef), 2724 NB Zoetermeer. Zaal open vanaf 19.30 uur.

Klik hier voor het passe-partout van de Homepage.