2009 Musical "Sneeuwwitje en de 7 gangsters" gereed

"Mega productie FVCZ gereed"

Ze zijn gereed: 37 DVD's (21 groep 8A, 16 groep 8B)) en van de opname van de musical 

"Sneeuwwitje en de 7 gangsters".

Deze musical werd gespeeld door groep 8 van Daltonbasisschool "De Edelsteen" uit Zoetermeer. 

(website: http://www.de-edelsteen.nl/ ).

Onze club was benaderd door de moeder van één van de leerlingen uit groep 8a, met het verzoek een opname te maken van deze musical. Er was ook een groep 8b, en die speelde op dezelfde avond dezelfde musical, allebei in het Kwadrant Theater in Zoetermeer. (website: http://www.greg-baud.nl/kwadrant/ ).


DVD-opdruk-ontwerp-gr8BNa inventarisatie binnen onze club of er belangstelling was om dit op ons te nemen, en na afspraken over de vergoeding hiervoor, zijn er drie leden van onze vereniging bereid gevonden, om dit te filmen en/of te monteren. Achter de camera's stonden Ben Verbeek, John Riegen en Jan de Bloois. De montage en DVD-productie van de opnamen van groep 8a is gedaan door Jan de Bloois, John Riegen en Harry van der Burgt hebben groep 8b gedaan. 

Er is gefilmd in DV kwaliteit, 16:9. Jan gebruikte zijn Panasonic NV-GS250, die voor deze gelegenheid in de "spotlight" stand was gezet, wat heel goed uitgepakt heeft. Deze "scene mode" is speciaal voor dit soort lichtomstandigheden bedoeld. Ben had zijn kanon, ehh....Canon ingezet, de XL-1, en John zijn Canon HV-20, die voor deze gelegenheid op de SD stand was gezet. Voor het geluid was nog de Zoom-H2 recorder van John Riegen gebruikt. De multicam montage is gedaan met Final Cut Pro 6, de DVD authoring is gedaan met DVD Pro, beiden Apple programma's. De heer en mevrouw Biever hebben de eerste DVD, die klaar was, bij mij opgehaald op zaterdagmiddag 15 augustus, ze konden hun nieuwsgierigheid niet langer bedwingen.

's Avonds belde mevrouw Biever mij op, om ons te overladen met complimenten. Ze vonden het helemaal geweldig! Da's toch een leuke opsteker! Er zijn er nog 20 bijgemaakt. Alle DVD's zijn van een keurig label voorzien, met één frame uit de film als achtergrond. Uiteraard staat het logo van de club erop!. Op de hoes van de DVD-doos staat dezelfde foto, en achterop de namen van alle leerlingen, het clublogo en de website.


Voorbeeld DVD opdruk in Photoshop-V4Op maandag 24 augustus zijn de 21 DVD's van groep 8a opgehaald door de heer Biever. De 16 DVD's van groep 8b waren door vakanties en andere oorzaken wat later klaar en zijn inmiddels ook opgehaald. 

Het was leuk en leerzaam om te doen, en zeker voor herhaling vatbaar. 


Vanzelfsprekend zijn er enkele verbeterpunten.

Ik noem o.a. : het gebruik van een filmklapper, de gebruiker van de filmklapper nóg beter instrueren, een stationaire (onbemande) camera achterin, die altijd een totaalbeeld geeft, zodat er TEN ALLE TIJDEN in de montage teruggevallen kan worden op deze camera, als de andere camera's aan het inzoomen zijn, of aan het pannen, op zoek naar het juiste shot. Vooral, omdat je met die soort gelegenheden absoluut niet weet, WIE er WAAR vandaan gaat komen, WAAR ze heengaan, en WAAR ze blijven staan, en HOELANG. 


Verder waren er aardig wat "stommelende" geluiden van de kinderen in de coulissen, maar ook de zaal was tamelijk rumoerig. Daar is helaas niet veel aan te doen. Hele lage frequenties kunnen eruit gefilterd worden, een sporadische harde "kuch" uit het publiek kan qua niveau aangepast worden. Wie doen er de volgende keer mee? Filmen, monteren, ontwerpen cover en opdruk, kopiëren, covers uitprinten en uitsnijden? 


 CluB Webmaster:  Jan de bloois