2020-09-30


Verslag Filmgroep Zoetermeer 30 september 2020
Het is een bijna volle bak als Ton de avond opent. 15 leden zijn gekomen om eenpresentatie over MAGIX te zien. Ton heeft uit eigen voorraad een dasspeld microfoon meegenomen en aangeslotenop het mengpaneel. Iedereen kon alles verstaan.

Leo Scheen heeft zich de afgelopen weken ingeleefd om een presentatie over MAGIX te maken. Vanaf het eerste begin tot een complete film.

Hij begon met een intro video van Fabian Hüsken. zie ook https://www.youtube.com/c/FabianH%C3%BCskenMediaICT/videos

Goede tip van Leo, luister eens naar de muziek op het audio library kanaal https://www.youtube.com/c/audiolibrary-channel/videos

Hier kun je rechten vrije muziek vanaf halen. Bedankt Leo!

Hans van Woerkom laat een video zien over het Westerpark, een project waaraan hij twee jaar heeft gewerkt. Een prachtige video, mooie beelden, gemaakt met een iPhone. Mooi rustig pianospel met vogel geluiden op de achtergrond. De vogeltjes waren misschien een beetje te nadrukkelijk aanwezig, maar dit zit in de muziek.

De vraag van Hans is: moet er een voice-over bij deze film. De meeste leden vinden deze uitvoering prachtig dus een voice-over hoeft eigenlijk niet.


Jan de Bloois laat een speels filmpje zien over het bakken van een ei (uitsmijter).

Willem Koelewijn laat een kweekkast opzetten in zijn volkstuin.
Leuk op de muziek gemonteerde video met een tijd van 1 minuut, de eerste inzending?


Rien laat uit zijn beroemde archief een aantal video’s zien:

Big City een impressie van een drukke stad waar mensen lopen, telefoneren en druk bezig zijn. Rien kan het niet laten om af en toe mooie jonge vrouwen te volgen. En dit allemaal op de muziek van “Big City” van Tol Hansse.

De Frambozentuin een reportage van wat er allemaal moet gebeuren voor de framboos in het wel bekende groene doosje ligt. We zien de irrigatie, het uitdunnen, het inspecteren op beestjes en een interview met de eigenaresse van deze frambozen kwekerij.

“Er was eens” een video over de Neanderthaler die vanuit het zuiden van Europa naar Drenthe trokken waar zij hun doden begroeven in/onder Hunebedden.

Ton sluit de avond en bedankt iedereen.

© FVCZ.NL