2020-01-08 Openingsavond

Next

Verslag Filmgroep Zoetermeer 8 januari 2020


De eerste filmavond in het nieuwe jaar. Tevens de Nieuwjaarsborrel.

Ton wenst iedereen een gelukkig Nieuwjaar en een goed filmjaar.
Er zijn drie afmeldingen: Tine moet een kleine operatie ondergaan voor Carpaal Tunnel Syndroom.
Leo Scheen is op vakantie en Rob Vrolijk kan niet aanwezig wegens werkzaamheden in het buitenland. Maar toch zijn 21 leden m/v er om elkaar de hand te schudden.

Eigenlijk is er geen programma omdat we met een hapje en een drankje de avond zullen doorbrengen. Floor meldt dat de drankjes en de hapjes voor rekening van de club zijn. Maar dan kennen we John Sterk nog niet!
John heeft een kort verhaal over
SSD-Trim. Het is een Advanced Technology Attachment (ATA) commando dat er voor zorgt dat de SSD schijf optimaal functioneert. 

Jan de Bloois stuurt mij de volgende links:
https://searchstorage.techtarget.com/definition/TRIM

https://lifehacker.com/enable-trim-for-third-party-ssds-in-os-x-with-a-termina-1714978260

En een Youtube filmpje:
https://youtu.be/dU_BOitlrUc

Hermien is weer bij Historisch Genootschap Oud Soetermeer (HGOS) geweest en heeft gesproken met Jan van Batenburg (voorzitter van de filmwerkgroep) en Niek Nieuwenhuijsen. Hermien wil een “feelgoodmovie” maken van de wijk waar zij woont: Meerzicht. De opnames wil zij gaan maken in mei van dit jaar en heeft een aantal clubleden bereid gevonden om mee te doen. Deze leden zijn Cees Boef, Hans van Woerkom en Leo van Dijk. Er moeten korte interviews worden gemaakt met personen die in de wijk wonen of werken. Denk aan winkelcentrum, sportschool, tenniscentrum, bejaardencentrum, basisschool, crèche, kinderboerderij enzovoorts. De interviewer heeft Hermien al gedachten en dat is Cees Klein. Cees is eveneens lid van HGOS. De film moet dus een beeld geven van anno nu!
Wordt vervolgd.

Natuurlijk is er tijd voor de films. Rien heeft uiteraard weer iets meegebracht. De video is uit 2001 en heet “Palingcultuur in Giethoorn”. Vanaf het begin het ophalen van de fuiken en het opnieuw uitzetten van de fuiken tot het rijgen van de palingen het roken en het consumeren en kopen van de paling.
Goed gefilmd.


Hans van Woerkom heeft een reportage gemaakt van “De Pelgrimshoeve”.

De kringloopwinkel in Zoetermeer die is ontstaan als snuffelmarkt in 1982. De opbrengsten waren voor opknappen van de Pelgrimskerk. Nu is het een kringloopwinkel met ruim 250 vrijwilligers. De opbrengsten gaan nog steeds naar goede doelen zoals Stichting Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij, stichting Alzheimer, artsen zonder grenzen.
In 2018 is totaal voor meer dan € 300.000 geschonken aan goede doelen.
http://pelgrimshoeve.nl/wp-content/uploads/2019/12/Goededoelenboekje-2018.pdf

De film van Hans geeft een goed beeld van wat er achter deze organisatie zit. Hans wil nog een en ander wijzigen in zijn film. Een beter voice over en misschien een verkorte versie voor de Pelgrimshoeve zelf.

Het is een leuke avond geweest. De agenda is nog niet af maar zal voor 15 januari verschijnen.
Ton bedankt iedereen voor het meedoen.

© FVCZ.NL