2019-11-13

Verslag Filmgroep Zoetermeer 13 november 2019

Clubavond 13 november 2019

Ton opende de avond.

Vier clubleden hadden zich afwezig gemeld. Theo Loomans is op vakantie, Cees was ziek en Leo van Dijk en Arthur hadden een reden. Toch waren 13 leden m/v weer aanwezig om iets van elkaar te leren en met elkaar te delen.

Woensdagavond 20 november is de club filmavond met de film “Vlaardingse Vaart”. Die avond zullen wij ook drie video makers ontmoeten die hebben gereageerd op ons artikel in het blad “Mijn Zaak”.

Voor de koopjesjagers onder ons, vrijdag 29 november is het Black Friday! Veel bedrijven geven dan hoge kortingen op producten die wij wel willen hebben of kunnen gebruiken. Houd daarom Mediamarkt, Kamera Express, Camera Nu, Bax Music en andere voor ons bekende winkels in de gaten!

Leo Scheen had goed geluisterd naar de positieve kritiek van de vorige keer waar hij zijn vakantiefilm Ayomonte vertoonde.
Hij was weer achter zijn PC gekropen en had de film korter gemaakt, meer sfeergeluiden en muziek toegevoegd. Goed gedaan. Alleen de verhouding voice-over, muziek en geluid is nog niet in balans.

Willem Koelewijn was met zijn familie naar de 75 jarige herdenkingen van de landing in Normandië gegaan. De film met als titel D-Day 75 jaar was daar het resultaat van.
Opnames van veteranen in gesprek met hun strijdmakkers maar ook de toerist of belangstellende.
Willem had alle bekende plaatsen gefilmd: Arromanches, waar een week na de landing twee grote kunstmatige havens (Mulberry) werden aangelegd. St. Mère Eglise bekend van para trooper John Steele die met zijn parachute aan de kerktoren bleef hangen en de begraafplaats in Colleville-sur-Mère met meer dan 8500 graven.
Willem had geen voice-over maar hij had gekozen voor ondertiteling. De kleur geel die hij had toegepast was niet altijd goed leesbaar.

Rien had een filmpje meegenomen met als titel Mijn Opa. Een spontaan verhaal van zijn schoonvader in gesprek met de kleinzoon.
De levensboeken kennen wij allemaal. Hierin worden anekdotes en levensverhalen van familieleden opgetekend en met een kleine oplage uitgegeven. Nou Rien had dit op de video vastgelegd afgewisseld met oude zwartwit beelden en foto’s. Leuk idee.

Zijn tweede film mocht geen naam hebben. No Title was een compilatie van opnames van natuur, planten, vissen en water opgenomen in onder andere Bali.
Wat opviel was de uitstekende scherpte diepte van de beelden.

We hadden nog tien minuten over en Jos had een filmpje van Jacques van Youtube afgeplukt. Pronken met je eigen Veren. Een reportage van de opening van het Carnavalsseizoen 2019/2020 in 'De Bles' in Stompwijk op 9 november jongstleden.

Ton sloot de avond af en dankte de leden voor hun aandacht en video’s die wij mochten zien.
Er komt nog een emailbericht over de avond van 20 november.

© FVCZ.NL