2016-06-01 Clubavond: Films

Begonnen werd met een 15 minuten durend reisverslag van Hans van Woerkom: "New Zealand 2016". We trokken van Noord naar Zuid over dit mooie land. We hebben genoten van de mooie beelden, het goede commentaar en de natuurlijk prachtige stem van Pamela. Niet iedereen is in de gelegenheid om dit land te bezoeken, maar op deze manier kun je er toch mee kennismaken en ervan genieten. Ten opzichte van een eerder vertoonde versie is de film veel rustiger geworden en zijn wat slordigheidjes verbeterd. Een punt van aandacht is nog wel de verhouding van voice-over en de gebruikte muziek.

Harmony Of The Seas

Just Vecht was naar Rotterdam getogen voor wat opnamen van de "Harmony of the Seas". Naast wat eigen opnamen had hij wat beelden verzameld die een goed beeld gaven van de enorme omvang en luxe van dit grote schip. Het is het grootste cruise schip ter wereld. Dan hoor je toch reacties over optredende problemen op de eerste reis van zo'n schip.

"La danse des porteurs" was een film van Harry van der Burgt, zich eveneens afspelend in Rotterdam maar met een totaal ander onderwerp. Hierbij speelde het niet bewegen juist een belangrijke rol.


Theo Lomans besloot de avond met een aantal reisfilms. Zo zagen we "Cuba", "Big5" (Zuid-Afrika met buffels, olifanten, neushoorns, leeuwen en luipaarden) en "Vietnam". Deze films hadden we als eens eerder gezien maar het blijft toch leuk om ernaar te kijken. Samengevat toch een onderhoudende en ook leerzame avond.

© FVCZ.NL