2015-08-26 Onderwerpen

De laatste avond van de vakantieperiode werd besteed aan het aandragen van onderwerpen voor de komende tijd. Daarbij kwam vooral aan bod: Voice over (zowel de techniek, het uitschrijven van een verhaal en de gebruikte stem). Ook titels en gebruik van ondertitels werden genoemd. Wat moet in de aftiteling en wat is interessant om te weten? Overgangen wel of niet gebruiken, tussenbeelden maken en toepassen. Gebruik van inserts. Technische avond voor PC en FCPX, gebruik van kleurenmasker, geluid en muziek toepassen en hoe komen we aan de juiste muziek. Maken van een reportage. Gebruik van multicam en hoe de kleur te bewaken.

Daarnaast keken we nog naar films van Willem Koelewijn. Zo zagen we de versie "Auschwitz" met de Engelse ondertiteling en het herdenken van 70 jaar Market Garden. Van Harry van der Burgt zagen we twee versies van "De droom van Gaudi". De eerste uit 2005 over de droom van de architect en de nog steeds niet afgebouwde kerk. De tweede versie ging over de inauguratie van de inmiddels in 2010 geopende kerk, ingezegend door de paus, maar …. nog steeds niet klaar.

Uit het archief zagen we de film "Panta Rhei", alles beweegt, waaraan o.a. Jan Boelhouwer had meegewerkt. Eveneens uit het archief was de film "Stoommachine" van Gerrit van Doornen. Inmiddels vele maken gedraaid, maar het blijft leuk om naar te kijken.

Slotfilm van de avond was "Stenen kleuren het licht", een door Harry van der Burgt en John Riegen gemaakte film over de Dom van Trier. Met de bouw werd begonnen in de Romeinse tijd van Trier, maar steeds weer aangepast en verbouwd. De stenen vertellen het verhaal.


© FVCZ.NL