2014-10-29 Muziek bij de film

Onderwerp van de avond was "Muziek bij de film", of meer in algemene zin toegevoegd geluid. Van deze presentatie is een pdf bestand gemaakt wat in de rubriek "Presentaties" is opgenomen. Voor een verslag van deze door Harry en John gemaakte presentatie verwijzen we ook daarnaar. Reeds enkele jaren geleden werd aandacht besteed aan dit onderwerp en werden items daaruit aangevuld met nieuwe informatie. Belangrijkste is dat hier toevoegen van muziek vooral "emotie" is. Smaken verschillen, maar er zijn bepaalde regels waaraan je moet voldoen omdat de kijker daar ook een mening over heeft. Spannende muziek bij een lieflijk onderwerp wordt door niemand geaccepteerd.

dwingelderveld

Na de pauze keken we naar enkele films waarin de makers op hun manier muziek hadden verwerkt in de film.

Met Gerry Kierdorff bezochten we het "Dwingelder veld". De muziekkeuze had zij gemaakt omdat het in haar ogen goed paste bij de beelden van het mooie en rustige landschap. De keuze was daarbij vooral gebaseerd op gevoelens.Opening Kopstukken03-

Jacques van Herten liet ons recente opnamen zien van "Koppen", een expositie van foto's in het museum Swaensteyn in Voorburg met uitsluitend portretten in allerlei vormen. 
Onderwerp van de expositie "Kopstukken" was de vraag
"Wie zijn de inwoners van Leidschendam-Voorburg? Bestaat er zoiets als een 'typische' Leidschendammer? Of een 'duidelijke' Voorburger? Een interessant uitgangspunt voor een fotoproject volgens fotografen Marina Peters (Leidschendam) en Jeffrey Grouwstra (Voorburg).
Door Jacques fraai in beeld gebracht en ook voor buitenstaanders leuk om naar te kijken.

Van Jacques van Herten zagen we vervolgens "Wandelen met een gids op zoek naar paddenstoelen". Onder leiding van een gids wandelden we door de duinen van waterbedrijf Dunea,  op zoek naar uiteenlopende soorten paddenstoelen. De oogst was geen record, maar toch werden respectabele aantallen soorten gevonden. 

orchideenhoeve luttelgeest

Hans van Woerkom nam ons mee naar "Orchideenhoeve Luttelgeest" en liet ons genieten van een bonte kleurenpracht. Mooie scherpe beelden in fraaie, soms wat harde kleuren. Zeker iets om op het lijstje van interessante onderwerpen te zetten.© FVCZ.NL