2014-01-22 NoPro filmisch

Aan het begin van de avond liet John Sterk ons zien wat in de afgelopen tijd aan de orde was geweest bij de training met Motion.  Daarbij kwam aan de orde het voorbeeld met 3D letters en het volgen van een camerabeweging, alsmede het uit een folder komend filmpje. Deze mogelijkheden kunnen gemaakt worden met Motion (voor Apple), maar ook met After Effect voor de Pc omgeving. 
Ben Verbeek kwam terug op het vorige week behandelde aspect met lettertypes. Een mogelijkheid om het gebruikte lettertype te vinden is myfonts.com, waarbij onder "identift fonts you've seen" gezocht kan worden naar een overeenkomende letter op basis van een afbeelding.

1200px-Kaligandaki kagbeni

Het grootste deel van de avond keken we naar een film van John Sterk uit 1998 over "Trekking in de Himalaya". Omdat de film geen voice-over bevatte moesten we het doen met de toelichting van John ter plekke. Vertrek was vanuit Kathmandu, waar we een mooie indruk kregen van de drukke stad en haar bevolking. Met een bus ging het vervolgens naar Pokhara. Vanaf daar geen auto meer, maar moest alle bagage op de rug en die van enkele ezels naar boven worden gedragen. Prachtige beelden van een onbekend land, waarbij hindernissen door ingestorte wegen niet tot de uitzonderingen behoren. Vanaf Marpha geen bomen meer en alleen rotsen.
Bij Kagbeni (zie foto) maakt het groen plaats voor stenen.
Alles bij elkaar een zeer avontuurlijke trektocht met veel contact met de plaatselijke bevolking.
Het is wel afzien en wellicht zijn de wandelaars blij als na een bezoek aan de Tatopani op 5416 meter hoogte na de afdaling de eerste kleur terugkomt en bloemetjes je toelachen. Een mooi verslag van een mooie tocht door een niet alledaagse omgeving.

 

© FVCZ.NL