2014-01-15 NoPro filmisch

Next

Allereerst werden een paar aanvragen voor het medewerking aan een film behandeld. Jan (Palet Welzijn)  en Ben (Zoetermeer Actief) zullen verder informatie inwinnen en later hierop terugkomen.
Als eerste film van de avond keken we naar "Tussen de Chinezen" (2000) van Rinus Vollebregt. Dat fietsen en filmen best samen kunnen gaan liet deze film zien. Rinus weet goed fietsen en opnamen (uit de hand) van land en bevolking tot een goed einde te brengen. Mooie beelden en (ook belangrijk) voorzien van een goed en duidelijke voice-over. 
Jan de Bloois liet ons een mogelijke verbetering van de titel zien van de film van Rinus over Japan. Volgens Ben is het goed mogelijk om het gewenste lettertype te vinden en daar wat mee te doen. Hij zal komende week daar op terugkomen.
Eveneens van Jan de Bloois was een film voor de OGS (Oorlogsgravenstichting) van Gerrit Johannesvan der Velde. Een goed verhaal met mooie foto's. Een indrukwekkend document, zeker voor de kennissen en nabestaanden. Zij die de 13 minuten durende film nog eens willen bekijken kunnen terecht op de filmsite van de OGS (link naar film).
John Sterk niet ons wat voorbeelden zien van de 1 minuut film, waaraan recentelijk door een aantal leden werd gewerkt.
Als laatste kregen we de film "Costa Rica" van Hans van Woerkom te zien. Mooie plaatjes, veel dieren en een prachtige natuur. Het zal nog een hele toer worden om hierbij een passende tekst te bedenken. Voorgesteld wordt de beelden te hergroeperen en daar een tekst omheen te bouwen. We zijn benieuwd naar het resultaat!


© FVCZ.NL