2012-01-25 NoPro Filmisch

Vanavond NoPro filmisch ipv het maken van DVD's. De voorbereiding daarvan kost meer tijd, terwijl ook nog niet helemaal duidelijk is welke aspecten moeten worden behandeld. Ben zal hiervoor een e-mail sturen om ieders wensen te kunnen noteren.

Als eerste film van de avond een nieuwe poging van Jan Boelhouwer met "Westerpark", omdat een eerder pogen vertroebeld werd door storingen in de afspeelapparatuur. Die waren er nu niet, waardoor wat andere problemen meer op de voorgrond kwamen. Zo was naar schatting 80% van de overgangen niet helemaal zo als het zou moeten zijn. Voorgesteld werd dat Jan thuis op de PC dit beeld nauwkeurig zal nagaan. Ook het geluid sloot niet altijd mooi aan en was het niveau niet constant bij inspreken. Wel mooie plaatjes van het Westerpark en een erg goed verhaal. Daardoor doen de problemen de film te kort.

Van Ben Verbeek zagen we een samenvatting van de avond van Cultuur Lokaal 2011. Er was met twee camera's gewerkt en dit was samen met de lichteffecten in het Stadstheater er de oorzaak van de de kleuren hier en daar moeten worden aangepast. Ben zal deze opnamen gebruiken voor de avond met kleurcorrecties van komende woensdag.

EOS-C300 EF-Mount body CN-E85mm LF 3 4

Direct na de pauze keken we naar een door John Sterk meegebrachte Duitse film "Behind the scenes" van Peter Hainzl. Het gaat hierbij om een test van de mogelijkheden van de Canon C300 SLR camera. Voor de opnamen was deze aangevuld met een Canon zoomlens, een Rode microfoon, LED lamp voor extra licht en een LCD display voor beeldcontrole. Daarnaast nog gebruik van een staedycam harnas en Arri slede voor betere bewegende opnamen. Nadeel van een SLR camera is het matige geluid en het alleen handmatig kunnen zoomen. Grote voordeel is echter de grote opnamechip en de daardoor te bereiken scherptediepte. 

Helaas kun je er ook snel naast zitten, zodat nauwkeurig werken noodzakelijk is.
De vertoonde film liet duidelijk zien wat met scherptediepte te bereiken is. Wel was niet iedereen gelukkig met de deesl daardoor onscherpe beelden. Jan de Bloois gaf nog een toelichting bij het werken met SLR camera's en verwees naar een artikel op zijn website.
De betreffende film werd gemaakt door Mario Feil en is te zien bij Vimeo: 
http://vimeo.com/33425317
Wil je er meer van weten kijk dan eens bij http://ninofilm.net/blog/2011/12/09/canon-eos-c300-review-short-film/

De film werd in een week tijd gemaakt. Het begon 5 minuten nadat Canon had gebeld dat de maker zou kunnen beschikken over een pre-produktie model van de nieuwe Canon C300. Samen met een eveneens Pre-Pro-User Nino Leitner werd e film bedacht, opgenomen in Wenen en in drie dagen gemonteerd.

Met Theo Looman gingen we naar Vietnam voor deel 3 van zijn reis en bezochten dit keer een lokale markt, de centrale hooglanden van Vietnam, alsmede een rubberplantage. Een theater voorstelling mocht ook deze keer niet ontbreken. Afgesloten werd in Hoi An met een museum bezoek. Opnieuw veel aandacht voor de lokale bevolking.

HoiAn Riverside


© FVCZ.NL