2011-12-07 NoPro filmisch

Previous

Gerrie Kierdorff had een film meegenomen, die eigenlijk vorige week gedraaid had kunnen worden bij de besprekingen over Snowworld. Alhoewel de opnamen niet echt gemonteerd waren kregen we wel een idee over de situatie bij Snowworld en de lichtomstandigheden aldaar. Tijdens de opnamen zagen we afwisselend beelden met daglicht en kunstlicht. Dat laatste dan ook nog eens in verschillende kleuren van groen tot rood. Bij onze opnamen zullen we met dezelfde problemen te maken krijgen, zekers als overdag wordt gefilmd.

Jos Houdijk liet gemonteerde opnamen zien van The S(w)inging Company, gemaakt tijdens Cultuur Lokaal. Hierbij was een kleurcorrectie toegepast tov eerdere beelden. Tijdens projectie bleek dat juist in dat stuk een flikkering in het beeld zat. Dit bleek niet aan de DVD of de projectie te liggen zoals later op de avond bleek bij vertoning van de originele beelden. Na afloop van de avond werd nog wat aanpassingen gedaan aan de wijze van kleurcorrectie, hetgeen betere kleuren tot gevolg had.

Jan Boelhouwer had zijn PlayOn mediaspeler meegebracht voor vertoning van zijn film over het Zoetermeerse Westerpark. Jan vertelde hoe het Westerpark moest passen in het structuurplan van Zoetermeer. Een goed verhaal met wel af en toe wat lange zinnen. De beelden waren opgenomen in vier seizoenen en gaven een mooi overzicht van de seizoenen. Jammer dat de horizon soms wat scheef stond. Vooral bij de vele waterplassen is dat een vreemd gezicht. Zeker bij opnamen in 16:9 is dat erg belangrijk. Soms hadden we te maken met wat storingen in het beeld en zelfs af en toe een volledig wegvallen van beeld. Later bleek dat de door Jan gebruikte HDMI kabel de oorzaak was.

thuy cung aquarium

Theo Loomans liet ons deel 2 zien van zijn film over Vietnam. Volgens Theo hebben we nog wel twee delen te goed omdat nog veel materiaal gemonteerd moet worden. Wat wel al wel zagen waren mooie stabiele beelden, goed van kleur en prachtig scherp. Theo had hierbij een goed verhaal en duidelijke toelichting bij de beelden. Een enkele keer werd wel verteld wat we al zagen. Mooie beelden en een goede toelichting bij de tempels en de vormen van Boeddhisme. Evenals in deel 1 van de film ook nu weer mooie details van vaak ongewone situaties. Wellicht een idee om later een montage te maken van "Mensen in Vietnam". Daarnaast ook mooie plaatjes van bekende en minder bekende bezienswaardigheden, zoals het aquarium van Thuy Cung. Mooi ook de opnamen van het borduurwerk met een spontane opmerking van Theo als commentaar. 


-

© FVCZ.NL