2010-11-17 Lange vakantiefilms


Aan het begin van het programma werd door voorzitter Jan even stilgestaan bij het succes met de film "Vlaardingervaart". Helaas konden Mieneke en John niet aanwezig zijn, zodat pas volgende week hieraan aandacht zal worden besteed. Gepraat werd nog even over "wat verder te doen met de film?".

Van Gerrie Kierdorff zagen we de film "Ring ring", gemaakt door haar oude club uit Beilen. Het was een speelfilm over vakantie en als zodanig passend binnen het programma. Zelf had zij niet meegedaan aan deze film, maar was wel betrokken bij de "making of...". De film film op door goed spel, vooral van de beide kinderen (ook in het echt broer en zus). Over sommige dingen was wat minder goed nagedacht. Het wandelen door het weiland om water te halen, terwijl ze uiteindelijk met de tenten langs een weg staan was een voorbeeld daarvan. Wat te denken van zoonlief die in het water valt en even later samen met zijn vader droog bij de tent komt? De zoektocht naar de zoon en het roepen hiervan, doet in het ruime landschap erg vreemd aan. De film was gemaakt naar het boek "De groene hel". Als geheel best aardig gedaan.

The USS Arizona Memorial spans the sunken battleship in Oahu, Hawaii's Pearl Harbor

Van Gerrit van Doornen zagen we twee dagen uit zijn rondreis over Hawaii. Op dag 5 bezochten we Pearl Harbour Villa met het monument ter gedachtenis aan het zinken van de USS Arizona op 7 december 1941, het moment dat de VS in oorlog kwam met Japan. 

Op dag 6 mochten we genieten van de mooie flora die Hawaii te bieden heeft. Het feit dat de gids zich verslapen had deed niets af aan het feit dat Sjaan tenslotte met een bloemetje in haar handen stond. Het Kualola Park is erg mooi om te zien. Voor de familie is dit een mooie herinnering aan een reis, waarbij men met een paar gidsen veel van het land te zien kreeg. Vanwege de aandacht voor de familie, was het voor de buitenstaande niet altijd even interessant. De film vertoonde ook enkele nadelen van het trekken met een gids. Je hebt soms te weinig tijd om voldoende aandacht te besteden aan de opname, omdfat het gezelschap toch verder gaat en de filmer zich moet haasten om zich weer bij het gezelschap te voegen.

Tenslotte zagen we nog:"fff regelen...", een film van Gerrit van Doornen over een trekvakantie met de senioren caravanclub. In deze uit 2007 stammende film zien we hoe met vereende krachten een 16-tal (te grote) caravans een plekje krijgen op een Griekse camping. Ondanks alle problemen bleef het daarbij erg gezellig. 


© FVCZ.NL