2010-10-27 Bespreking jury beoordelingen

Volgens het programma zouden we deze avond besteden aan het bekijken van films en bespreking van hetgeen een NOVA jury hierover heeft gezegd. Ook de film Vlaardingervaart zou daarbij aan de orde komen. Aangezien deze avond zowel Mieneke als John niet aanwezig konden zijn werd op het laatste moment besloten het programma te veranderen in een NoPro. Rob Kleijn had echter verwacht dat het oorspronkelijke programma zou worden aangehouden en had enkele van zijn films met bijbehorende beoordelingen meegebracht. De films werden vertoond vanaf zijn laptop, incl. het oordeel van de jury.

zuiderzee musseum

Begonnen werd met "Zuiderzee Museum". Na vertoning van de film en het bijbehorende juryrapport konden veel leden zich hier wel in vinden. Beter was het om het uitgebreide verhaal aan het slot van de film naar het begin van de film te verplaatsen en te besluiten met een korte persoonlijke boodschap. Verder werd zeer geanimeerd gesproken over wat de jury bedoelde. Echt een mooie manier om op deze manier naar films te kijken.

Na de pauze zagen we zijn reisfilm over "Thailand" van 2006. Bij de inleiding kregen we een overzicht te zien van de route die het gezelschap zou gaan volgen. Later in de film misten we dat echter. We zagen prachtige beelden en kregen erg veel informatie over ons uitgestrooid. Jammer dat het commentaar teveel als een opgelezen geheel overkwam.  Bij dit soort reisverslagen kan men beter de hoeveelheid informatie beperken of je te beperken tot een paar onderdelen van de reis. Dat veel water in Thailand niet iets is van de afgelopen weken zagen we ook in de film. 

Het was best een leuke en geanimeerde avond waarvan iedereen wel wat kon leren. Zeker voor herhaling vatbaar.


© FVCZ.NL