2010-02-10 NoPro technisch


Op verzoek van de programmacommissie hadden een paar leden een laptop of iMac meegebracht. Voor deze avond was geen programma samengesteld, maar bestond de mogelijkheid om in kleine groepjes te praten over problemen en hiervoor een oplossing te vinden. Hiervan werd goed gebruik gemaakt. Al snel was er een groepje rond Pinnacle Studio met Rob, terwijl Kees de mogelijkheden van iMovie bekeek. Andere groepjes hielden zich bezig met het praten over de mogelijkheden en onmogelijkheden van computers, iMacs en Casablanca. Dat het verwerken van een opname in NTSC op een PAL Casablanca niet vlekkeloos verliep vertelde Gerrit ons. Het beeld was er wel, maar het geluid was verschoven. We zijn benieuwd naar een oplossing van dit probleem.

Hans van Woerkom had een nieuwe montage gemaakt van "Japan by Train" en daar wat opmerkingen van een vorige keer in verwerkt. De film loopt nu soepeler en de nu gemaakte opmerkingen betroffen meer kleine details. Zoals bijv. de tellerstand van de lift, een richtingsprobleem met een vertrekkende trein en het iets te vroeg inkomende commentaar op een tweetal plaatsen. We zijn benieuwd naar het eindresultaat.

"Kerstfeest en sneeuw" was de titel van een film van Gerrie Kierdorff. Zij had tijdens de sneeuwperiode met kerst enkele beelden gemaakt in de wijk en deze gemonteerd. De leuke beelden en passende muziek maakten de film tot een mooie pauzefilm, alhoewel het eerste muziekstuk wat minder passend was bij de spelende kinderen. Aangeraden werd bij de montage de beeldwisselingen wat meer in overeenstemming te brengen met de muziek. Nu zijn de beeldwisselingen vaak net voor of net achter een maat van de muziek. Dit kan de kwaliteit van de film verder verbeteren. Jammer dat de begintitel en verdere titels niet van hetzelfde lettertype waren en ook niet op eenzelfde plek in beeld kwamen. De beelden hadden een mooie aanzet kunnen zijn voor "wens voor 2010".


© FVCZ.NL