2009-08-12 Films van opname stadshart

Vier weken geleden werden in het kader van de vakantie workshops opnamen gemaakt in het stadshart van Zoetermeer. Gezien de locatie van de clubavond geen vreemde keuze. De opnamen werden thuis bewerkt tot een toonbaar product. Helaas was nog niet iedereen daar helemaal mee klaar. Toch konden we een aantal films bekijken.


Zoetermeer_Dobbe
Jan de Bloois begon met zijn versie "Cased in steel", waarvoor hij muziek had gebruikt van King Crimson uit 1968. Een eerdere versie had hij wat ingekort en voorzien van effecten, speelse kleurvormen etc. Hoewel niet iedereen enthousiast was over de gekozen muziek werd het toch een aardig geheel. Op zich een goed idee om de moderne bouw van het stadshart met veel beton en staal op deze manier te verbeelden. Sommige bewegingen en effecten waren wat slordig. Het filmje is hier te zien, met de titel ‘Pictures of a City’, want dat is de titel van het gebruikte nummer van King Crimson. Jan Boelhouwer was nog niet helemaal klaar met zijn montage, maar wilde toch wel wat laten zien. Deze versie bevatte nog teveel onrustige beelden, waarbij vooral de pans opvielen. Het bleek dat Jan daarvoor een fotostatief had gebruikt, waardoor deze onrustige beelden werden verklaard. Mooi was het einde met de ijssalon. Het is best een mooi document geworden over de groei van het stadshart.

De film van John Riegen kon door technische problemen (niet kunnen uitvoeren van een HDV van zijn Canon naar de DV ingang van onze JVC recorder. Dit houden we dus nog te goed.

Ben Verbeek had een kort een minuut filmpje gemaakt met de titel "Those were the days". Twee spelers van een Zoetermeerse toneelvereniging vormden daarbij de acteurs. Clou van het verhaal was natuurlijk de vraag "wanneer zal ik vertellen dat de oorlog is afgelopen?". Mooi product, waaraan Ben nog wat kleine dingen wil veranderen. Zo is de keuze van de muziek nog niet helemaal duidelijk.

In "Kamperen met opa en oma camper" zagen we Jan de Bloois kamperen met de kleinkinderen. In 20 minuten volgden we de Jan en de kinderen bij hun verblijf op de campings, alsmede tijdens een paar uitstapjes in de buurt. Zo werd o.a. een wijnboer bezocht. Leuk om op deze manier zo'n vakantie vast te leggen. Mooi was ook de aftiteling, waarbij de aftiteling werd geplaatst in een ANWB verkeersbord op een paal.© FVCZ.NL