2009-05-27 Slotavond

De slotavond werd door een klein groepje leden bezocht. Vanwege de tijdelijke en beperkte ruimte was ook afgezien van het uitnodigen van partners. Een aantal vaste bezoekers van de clubavonden was al met vakantie. Alle mogelijkheden waren aanwezig om met een klein clubje rustig naar wat films van leden te kijken.

Van John Riegen zagen we "In en om mijn keuken". Dat sloop van een bestaande keuken grote gevolgen heeft voor de orde en netheid in huis zal een ieder die dat al eens heeft meegemaakt wel bekend in de oren klinken. John had hiervan wat opnamen gemaakt en deze aangevuld met wat bijeen gesprokkelde informatie over handige en totaal overbodige keukenhulpjes. Vooral dat laatste was wat ironisch van opzet, vaak met stilstaande beelden. Hierdoor kwam de vraag naar voren of het film was of een diapresentatie. De film was oorspronkelijk bedoeld voor de thema-avond "In de keuken", maar door problemen met overzetten van de computer naar de band kwam dat toen niet uit de verf.

Een tweede film van John Riegen was "The working of....", gemaakt van de opnamen voor "Eten kopen?" met Ben Verbeek. Leuk gedaan. Na wat opnamen van de omgeving en de hoofdrolspelers in het algemeen, speelde een van de dames een humoristische rol. Haar bewegingen werden door John gemonteerd op de muziek van de Vogeltjes dans van de Electronicas. Hoewel niet helemaal op de maat van de muziek (kon beter) was dit een leuk intermezzo. John zal proberen om met behulp van een paar tips dit opnieuw te monteren (markers op de tijdlijn).

"Eten kopen?" van Ben Verbeek was een 60 sec film. Daarbij spelen twee dames (Sylvia en Miranda) de hoofdrol, de een als landloopster in een winkelcentrum, de ander als winkel bezoekster. De clou komt als de keurige dame de landloopster geen geld wil geven maar haar uitnodigt voor een etentje met haar en haar man. Zij kan haar man dan laten zien hoe een vrouw eruit kan zien als ze niet meer mag eten, winkelen en een bezoek mag brengen aan een schoonheidssalon. Na voorgaande problemen met het afspelen van een DVD lukte het ditmaal wel. De film is inmiddels te zien op Yahoo (zoek naar acht.erom).

legermuseum

Willem Koelewijn had de opnamen van het legermuseum ingekort waardoor een film van 10 minuten was overgebleven. Mooie beelden van het museum, maar een voice-over werd wel gemist. Willem durft dat niet aan, maar krijgt van de leden hulp. Jan Boelhouwer heeft aangeboden samen met Willem een verhaal te malen. Ben Verbeek zal dat verhaal inspreken, waarna Willem het weer bij de beelden kan monteren. Het achtergrondgeluid kan dan mooi wat worden afgezwakt. 

Al met al toch een leuke avond die met hulp van de penningmeester nog een goedkope avond werd ook.© FVCZ.NL