2008-12-03 NoPro filmisch

Aan de oproep van de programmacommissie om bij problemen een computer mee te brengen werd in beperkte mate voldaan. Tijdens de avond bleken twee iMacs en een laptop aanwezig te zijn. Mogelijk was de oproep verkeerd door te vragen naar problemen en hebben de meeste leden geen probleem met monteren. 

DSC_5274

Jan de Bloois liet zijn film "Traffic Jam" zien die hij vorige week had gedraaid voor de regio. Het laten zien van "hoe hij het had gedaan" werd uiteindelijk een snelcursus Final Cut, waarbij verschillende zaken aan de orde kwamen die hij tijdens een recente cursus had geleerd. Soms ging het wat erg hard en probeerde John Sterk enkele zaken te verduidelijken die voor niet-FCP gebruikers te onduidelijk werden.

DSC_5276

Helaas kwam het oorspronkelijke plan om hulp te bieden bij problemen hierdoor in het gedrang. Tussendoor en na afloop werden individueel nog wat adviezen gegeven waarmee men verder kon.Besloten werd op de eerstvolgende avond NoPro technisch (14 januari) de basisbeginselen van de montage op verschillende systemen te behandelen, zoals dat ook bij het gebruik van de camera het geval was. Gewerkt zal dan  worden met : Final Cut Pro, Adobe Premiere Pro, Pinnacle Studio en Magic.© FVCZ.NL