2008-09-10 NoPro filmisch

Het aanbod bij onze eerste NoPro filmisch avond van het najaar was zeer gering. 

John Riegen had nog wat films verzameld en liet ons de resultaten daarvan zien.

Zo keerden we ondermeer terug naar ons oude Dorpshuis, waar we opnamen van John zagen van een bezoek van club uit Dordrecht. Daarna liet John de resultaten zien van zijn animatiefilm met een muis van klei onder de titel "De dode muis". De muis was (zeker in het begin) echter best levendig voor zo'n hoopje klei. Jammer dat je dan door de titel de afloop al verklapt. Een mooie poging om eens wat anders te doen dan rechttoe rechtaan opnemen en monteren. Natuurlijk kan de film in het huidige digitale montagetijdperk beter worden gemaakt, maar een analoge productie met start/stop best een goed resultaat.

Vervolgens zagen we van John een film die hij had gemaakt van een reisje van zijn inmiddels overleden vader van Heino naar Zwolle per scootmobiel. Mooie beelden van het landschap tijdens zo'n trip. Wel zaten er beelden in die op verzoek van zijn vader waren gemaakt, want die kerk waar ze langs kwamen moest er zeker in.

Het blijkt bij zo'n film telkens weer dat de maker steeds vooruit moet rijden om de hoofdpersoon weer te kunnen opnemen. Beslist geen eenvoudige klus, zeker als de hoofdpersoon niet altijd wil wachten tot de beelden zijn geschoten.© FVCZ.NL