2008-04-16 Festival van “Stedenfilms”Onder leiding van Ben Brinkel keken we deze avond naar ingezonden films met als thema steden. De aankondiging van Rini voor deze avond met als opmerking dat het ging over korte films was wat verwarrend, omdat dit bij het opzetten van het programma niet zo genoemd was. Wellicht moeten we daarbij een tijd noemen, of gaan we er met de huidige video gewoon vanuit dat 15 min nog een korte film is?

Wel blijft staan dat het 
maken van “korte films” steeds verassende resultaten kan opleveren.

We zagen achtereenvolgens:


1. Londen, Rinus Vollebregt, 3 min. DV (8e)

2. San Francisco, Rinus Vollebregt, 3 min., DV (4e)

3. Op zoek naar..., John Riegen en Harry van der Burgt, 5 min., DV (3e)

4. Trier, Harry van der Burgt en John Riegen, 15 min., DV (1e)

5. Salvador da Bahia, Harry van der Burgt, 13 min., DV (2e)

6. Barcelona, Rini Konings, 9 min., DVD (5e)

7. Historisch Nijmegen, Rob Kleijn, 3 min., DVD (6e)

8. Vakantie Italië, Wim Drost, 42 min., DVD (7e)


Hoewel de laatste film over Italië niet helemaal binnen het thema viel, werd gezien het wat beperkte aanbod besloten deze toch te vertonen.


Interne beoordeling:

Rini had iedereen een formulier verstrekt met de opzet dat iedereen elke film op zijn manier zou kunnen beoordelen. Dit formulier was erg optimistisch/positief van opzet omdat zelfs een onvoldoende film toch nog een plusje kon krijgen.

Aan het eind van de avond werd individueel de volgorde bepaald en door Ben Brinkel verwerkt tot een einduitslag.

Winnaar werd “Trier, een wandeling door 2000 jaar geschiedenis” van Harry van der Burgt en John Riegen met 9x een eerste plaats (van 14 stemmen).

Dat smaken verschillen of eventueel andere factoren een uitslag beïnvloeden wordt duidelijk als we de cijfers naast elkaar leggen. Zo presteerde een film het om het hele scala in de einduitslag te bezetten (dus zowel 1,2,3,4,5,6,7,8e).

Over de gehele linie liepen de uitslagen erg uiteen. We weten dat smaken verschillen, maar dit was wel erg vreemd!© FVCZ.NL