2008-03-05 Clubfestival


Op 5 maart jl. heeft de zogenaamde “rondreis-jury” van de regio ZH-1 onze club met een bezoek vereerd. Het doel was de aangeboden films te beoordelen en eventueel te nomineren voor de Regiowedstrijd op 20 april a.s.

Er werden die avond 9 films vertoond: acht films van leden van onze club en één van een lid van de filmclub uit Rijswijk. Harry heeft daarbij als jurylid wel de film van Rijswijk beoordeeld, maar uiteraard niet de films van Zoetermeer. 

Onze films werden beoordeeld door Mat Gerritsen (Toverlint Gouda), Gert van Dam(Rijswijk) en Jules Oyserman (HAF).

Om genomineerd te worden moesten minsten 210 punten gehaald worden. Dit lukte bij onze club met "Eigenbelang", Venezuela en Thailand. Een aardig resultaat.


selectie voor regioOpmerkingen van voorzitter Jan de Bloois:

Er zijn dus in totaal 4 films genomineerd, waarvan dus drie van onze leden. Proficiat!

De jury was vooral vol lof over de film Eigenbelang, die volgens hen zeker naar het Nova festival zal gaan! Een knappe prestatie, vooral als je bedenkt, dat het voor vele clubleden de eerste keer was dat ze aan een speelfilm meewerkten.

Ik beschouw dit als een grote belofte voor de toekomst en een gegeven, wat we goed moeten zien uit te buiten. Van de jury vernam ik, dat het niveau van de genomineerde films dit jaar erg hoog is.© FVCZ.NL