2007-09-28 Geuzenopnamen Dobbeplas
DE GEUZEN KOMEN ER AAN!

harry-Rini_HansHet Geuzenfestival is in aantocht! En dit belooft weer een absoluut hoogtepunt te worden in het programma van de viering van 1000 jaar Zoetermeer! Van vrijdagavond 28 tot en met zondag 30 september wordt een spraakmakend programma gepresenteerd in het centrum van Zoetermeer. Wat staat er zoal op het programma?

Spektakelvoorstelling op vrijdag en zaterdag.


Tijdens het openingsfeest van 1000 jaar Zoetermeer mochten we al kennismaken met een geweldige spektakelvoorstelling, geproduceerd door Greg & Baud Productions uit Zoetermeer. 

In dit Geuzenweekend laat Greg & Baud opnieuw van zich horen. Samen met tientallen acteurs zetten zij hun speciaal voor dit weekend geschreven stuk “De Geuzen” neer. 

Een voorstelling die niemand mag missen! Het spektakel speelt zich af op de Dobbeplas en is te bezichtigen vanaf gratis toegankelijke tribunes op de Markt.

Tot zover de aankondiging van hetgeen door een paar leden van onze club werd opgenomen.


geuzen_schemer

Met Rini Konings als coördinator waren John Riegen, Harry van der Burgt en Hans van Woerkom in de weer om deze activiteiten op video te vereeuwigen. Tijdens de première op donderdag 27 september werden proefopnamen gemaakt en kon een afspraak worden gemaakt over de camera posities. Helaas mochten we op vrijdag 29 september om onbekende reden niet voor de hekken filmen waardoor de keuzemogelijkheden wat beperkt waren. Door John Riegen werd vanaf een hoge positie gezorgd voor de totalen, terwijl Hans en Harry ieder een kant van het podium bestreken voor de half-totalen en close-ups.
In het schemerdonker was zo’n uitvoering een fraai gezicht met het oude dorp als achtergrond. De verlichting was sfeervol en veel kleurig. Dit vraagt echter wel het nodige van de camera. 

We hopen de resultaten hiervan nog eens te mogen bekijken en hopen dat Gerrit nog kans ziet wat te monteren naast de religiefilm.


© FVCZ.NL